Pırasalı Tavuklu Tart Börek Tarifi
Pırasalı Tavuklu Tart Börek tarifi: Pırasalı Tavuklu Tart Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Tavuklu Tart Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Pırasalı Tavuklu Tart Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek İçin:
- 2 adet yufka
- 1/2 kilogram pırasa
- 1 adet tavuk göğsü (haşlanmış ve doğranmış)
- 7-8 dilim kaşar peyniri
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
- 1 adet havuç
Sosu İçin:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 10 yemek kaşığı yoğurt suyu
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Pırasalı Tavuklu Tart Börek tarifi nasıl yapılır?
- Pırasayı ince ince doğrayın. Havuçların rendeleyin ve tavada hafif yağda kavurun.
- Tavukları ufak ufak doğrayın ve pırasalı harca ekleyip tekrar kavurun. Baharatları ve yarım bardak kadar da su ilave edip suyu çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Harcı ocaktan alın ve hafif soğusun. Bu esnada sosu yapın. Bütün malzemeleri bir kapta çırpın.
- Tart kalıbını hafif yağlayın. Daha sonra 1 bütün yufkayı serin. Kenarları yandan sarkıtın. Hafif sos sürün. Sonra diğer yufkayı da sarkmayacak şekilde serin. Sonra tekrar sos sürün ve bütün harcı içerisine dökün.
- En son gelişi güzel kaşar peynir dilimleyip, üzerine dizin.
- Yanlardan sarkıttığımız yufkaları da alalım ve kapatın. Geri kalan bütün sosu üzerine boşaltın.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.