Pırasalı Tavuklu Pay Tarifi
Pırasalı Tavuklu Pay tarifi: Pırasalı Tavuklu Pay için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Tavuklu Pay nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pırasalı Tavuklu Pay yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet pırasa
- 4 adet tavuk kalça (derisiz)
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı
Pırasalı Tavuklu Pay tarifi nasıl yapılır?
- Pırasaların beyaz kısımları ve açık yeşil kısımlarını ince ince doğrayın, soğuk su dolu bir kaba alıp bekletin.
- Tavukları küp doğrayın ve büyük bir tavada yüksek ateşte soteleyin.
- Tavukların rengi kızarınca pırasaları süzüp üstlerine ekleyin.
- Tavaya tereyağını, tuzu ve karabiberi de ekleyip orta ateşte pişirme işlemine devam edin.
- Pırasalar ve tavuklar pişince unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Tavaya azar azar soğuk süt ekleyip karışımı koyu akışkan bir hale getirin ve bir taşım kaynatın.
- Tavada pişen karışımı ufak bir fırın kabına alın ve üzerine hafifçe bastırıp düzleyin.
- Tepsinin üzerini milföy dilimleri ile örgü şeklinde süsleyin, hamurlara yumurta sarısı sürüp payınızı 200 derecelik fırına koyun.
- Hamurlar kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.