Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pırasalı Tavuklu Pay Tarifi

Pırasalı Tavuklu Pay

Pırasalı Tavuklu Pay Tarifi

Pırasalı Tavuklu Pay tarifi: Pırasalı Tavuklu Pay için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Tavuklu Pay nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pırasalı Tavuklu Pay yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet pırasa
  • 4 adet tavuk kalça (derisiz)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı

Pırasalı Tavuklu Pay tarifi nasıl yapılır?

  • Pırasaların beyaz kısımları ve açık yeşil kısımlarını ince ince doğrayın, soğuk su dolu bir kaba alıp bekletin.
  • Tavukları küp doğrayın ve büyük bir tavada yüksek ateşte soteleyin.
  • Tavukların rengi kızarınca pırasaları süzüp üstlerine ekleyin.
  • Tavaya tereyağını, tuzu ve karabiberi de ekleyip orta ateşte pişirme işlemine devam edin.
  • Pırasalar ve tavuklar pişince unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Tavaya azar azar soğuk süt ekleyip karışımı koyu akışkan bir hale getirin ve bir taşım kaynatın.
  • Tavada pişen karışımı ufak bir fırın kabına alın ve üzerine hafifçe bastırıp düzleyin.
  • Tepsinin üzerini milföy dilimleri ile örgü şeklinde süsleyin, hamurlara yumurta sarısı sürüp payınızı 200 derecelik fırına koyun.
  • Hamurlar kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025