Pırasalı Pilav Tarifi
Pırasalı Pilav tarifi: Pırasalı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pırasalı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 2 adet pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş)
- 1 adet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kesme şeker
- 1-2 damla limon suyu
Pırasalı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pırasaları ve taze soğanları halka halka dilimleyin.
- Tereyağı ve zeytinyağını pilav yapacağınız tencerede eritin.
- Eriyen ve ısınan yağlara taze soğan ve pırasayı ilave edin. İyice kavurun.
- Taze soğan ve pırasa yumuşayınca pirinçleri ilave edin ve pirinçleri de 4-5 dakika kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.
- Sıcak suyu da ilave edin. Tuz, kesme şeker ve limon suyunu da ilave edin.
- Kısık ateşte, tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekene kadar bekleyin.
- Suyunu çektikten sonra kağıt havlu veya temiz bir havluyu kapağın altına yerleştirin ve 15 dakika bekleyin. İşte bu kadar. Afiyet olsun!
Pırasalı Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Limon suyu damlatmak pilavın tane tane olmasına yardımcı olacaktır. Kesme şeker ilave etmek pilavın tadının daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Pırasalı Pilav tarifi için servis önerisi
Bol yoğurtla beraber harika bir öğüne hazır olun!