Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pırasalı Pilav Tarifi

Pırasalı Pilav

Pırasalı Pilav Tarifi

Pırasalı Pilav tarifi: Pırasalı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pırasalı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 bardak pirinç
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 50 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 4 adet pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş)

Pırasalı Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinci tuzlu ve ılık suda bekletin.
  • Pırasaları doğrayın ve toprağının akması için suyun içinde bekletin.
  • Kıymayı kavurun ardından ince doğranmış soğanı ve havucu ilave edin.
  • Yıkanan pırasaları ekleyin, üzerine limon suyunu da döktükten sonra tencerenin altını kısın ağzını kapatın.
  • Pırasalar sarardıktan sonra domates ekleyin.
  • Suyunu ilave ettikten sonra yıkanan pirinçleri salma yöntemiyle tencereye ekleyin.
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biberini ekleyin ve piştikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Pırasalı Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Pırasalar sararırken ocağın altını kısıkta tutun. Böylece pırasalar dağılmayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025