Pırasalı Peynirli Börek Tarifi
Pırasalı Peynirli Börek tarifi: Pırasalı Peynirli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Peynirli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Pırasalı Peynirli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yufka
- 3 dal pırasa
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase süzme peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 1 tatlı kaşığı çörek otu (üzeri için)
Pırasalı Peynirli Börek tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı ve pırasaları doğrayın. Havucun kabuğunu soyup, rendeleyin. (Pırasalarınız oldukça kirli ise doğradıktan sonra sirkeli suda bekletebilirsiniz.)
- Bir tavada biraz yağ ile önce soğanları daha sonra pırasaları kavurun.
- Ardından rendelenmiş havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra ocaktan alıp, ılımaya bırakın.
- Sos malzemelerini bir kapta çırpın.
- Tüm bir yufkayı sos ile soslayın. Ortadan ikiye kesin.
- Ilımış olan harca peyniri ekleyin ve karıştırın.
- Yufkanın düz ve geniş kısmına harçtan koyun.
- Rulo şeklinde sararak içe doğru katlayın. Yufkaların hepsine bu işlemleri uygulayın.
- Yağlanmış tepsiye alın ve yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.