Pırasalı Mantarlı Cheddarlı Kiş Tarifi
Pırasalı Mantarlı Cheddarlı Kiş tarifi: Pırasalı Mantarlı Cheddarlı Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Mantarlı Cheddarlı Kiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet orta boy
Pırasalı Mantarlı Cheddarlı Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kiş hamuru için:
- 200 gram un
- 115 gram margarin (soğuk)
- 65 gram patates nişastası
- 50 mililitre su
- 4 adet yumurta sarısı
- 3 gram tuz
İç harcı için:
- 1-2 dal pırasa
- 1 kase mantar
- 2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Dolgusu için:
- 250 mililitre krema
- 3 adet yumurta
- 50 gram cheddar peyniri (rendelenmiş ya da dilimlenmiş)
Pırasalı Mantarlı Cheddarlı Kiş tarifi nasıl yapılır?
- Önce kiş hamuru ile başlayalım. Unu kaba eleyin, bütün kuru malzemeleri harmanlayın. Margarini ekleyip parmak uçlarıyla ovalayarak kırıntı haline getirin. Su ve yumurta sarılarını ilave edin ve hamur haline getirin. (Fazla yoğurmayın)
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile 2 cm kalınlığında açın ve dolapta 20 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamuru kiş kalıbına yerleştirin. Çatalla hamurda delikler açın üstüne yağlı kağıt koyun. Fasulye nohut gibi ağırlıklar koyarak fırında 180 derecede ön pişirme yapıyoruz. Hamurun kenarları hafif renk alınca üstüne koyduğumuz ağırlıkları kaldırıp tekrar fırına ortası da renk alana kadar pişirin. İçine harcı koyun ve tekrar fırında 180 derecede 10 dakika pişirin.
- Harcın yapılışı: Mantarları ve pırasaları kesin, tavaya sıvı yağa atın, önce pırasaları atın, biraz piştiğinde mantarları da ilave edin güzelce soteleyin. Tuz, karabiber ve muskatı da ekleyin. Fırında ön pişirme yaptığımız hamurun üstüne ekleyin.
- Dolgunun yapılışı: Krema, yumurta ve rendelenmiş cheddar peynirini telle hafifçe çırpın. Hazırladığımız harcın üzerine dökün.
- Hamuru pişirdiğimizde, fırından çıkarın. Harcı ve dolguyu birleştirip, pişen hamura dökün ve tekrar fırınlayın. İkinci fırınlama işlemi tamamen iç harç ve dolgu fırında pişmesi için. Afiyet olsun.