Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pırasalı Gevrek Kiş Tarifi

Pırasalı Gevrek Kiş

Pırasalı Gevrek Kiş Tarifi

Pırasalı Gevrek Kiş tarifi: Pırasalı Gevrek Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Gevrek Kiş nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pırasalı Gevrek Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

İç Harcı İçin:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gram pırasa (küçük doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı (hamurunda kullanılan yumurtadan kalan)

Pırasalı Gevrek Kiş tarifi nasıl yapılır?

  • Pırasalı iç harcı hazırlamak için; geniş bir tavada sıvı yağını kızdırın.Üzerine doğranmış pırasaları ekleyin, tuz ve pul biberini de ekledikten sonra güzelce karıştırın. Ocaktan alı soğumaya bırakın.
  • Ocaktan aldığınız pırasa soğuduktan sonra üzerine un ve yumurtayı ekleyip karıştırın ve hamuru hazırlayana kadar kenarda bekletin.
  • Kiş hamurunu hazırlamak için; geniş bir kasede tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, 1 yumurta, 1 yumurta beyazı ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyip hamur homojen bir kıvama gelene kadar güzelce yoğurun.
  • Hazırlamış olduğunuz hamuru ikiye bölün.
  • Bir yarısıyla tabanını hazırlayn. Bunun için, merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde hamuru açın, yaklaşık 2 cm kalınlığında olmalı. Orta boy tencerenin kapağı veya bir tabakla açtığınız hamura şekil verin ve fırın tepsisine serilmiş pişirme kağıdına yerleştiripçatal ile hamurun üzerine delikler açın.
  • Tabanı hazırladıktan sonra kalan parçaları birleştirip ikiye bölün. Her iki parçayı da elinizle yuvarlayarak uzatın. Parçaları birbirine dolayın ve halat şeklini verdiken sonra kişin kenarlarını taban hamurun etrafına yerleştirin.
  • Pırasalı harcı hamurun ortasına ekleyin ve eşit olarak dağıtın.
  • Kiş hamurunun kenarlarına yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Oda sıcaklığında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025