Pırasalı Gevrek Kiş Tarifi
Pırasalı Gevrek Kiş tarifi: Pırasalı Gevrek Kiş için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Gevrek Kiş nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pırasalı Gevrek Kiş yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
İç Harcı İçin:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 gram pırasa (küçük doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı (hamurunda kullanılan yumurtadan kalan)
Pırasalı Gevrek Kiş tarifi nasıl yapılır?
- Pırasalı iç harcı hazırlamak için; geniş bir tavada sıvı yağını kızdırın.Üzerine doğranmış pırasaları ekleyin, tuz ve pul biberini de ekledikten sonra güzelce karıştırın. Ocaktan alı soğumaya bırakın.
- Ocaktan aldığınız pırasa soğuduktan sonra üzerine un ve yumurtayı ekleyip karıştırın ve hamuru hazırlayana kadar kenarda bekletin.
- Kiş hamurunu hazırlamak için; geniş bir kasede tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, 1 yumurta, 1 yumurta beyazı ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyip hamur homojen bir kıvama gelene kadar güzelce yoğurun.
- Hazırlamış olduğunuz hamuru ikiye bölün.
- Bir yarısıyla tabanını hazırlayn. Bunun için, merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde hamuru açın, yaklaşık 2 cm kalınlığında olmalı. Orta boy tencerenin kapağı veya bir tabakla açtığınız hamura şekil verin ve fırın tepsisine serilmiş pişirme kağıdına yerleştiripçatal ile hamurun üzerine delikler açın.
- Tabanı hazırladıktan sonra kalan parçaları birleştirip ikiye bölün. Her iki parçayı da elinizle yuvarlayarak uzatın. Parçaları birbirine dolayın ve halat şeklini verdiken sonra kişin kenarlarını taban hamurun etrafına yerleştirin.
- Pırasalı harcı hamurun ortasına ekleyin ve eşit olarak dağıtın.
- Kiş hamurunun kenarlarına yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.