Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi
Pırasalı Arnavut Böreği tarifi: Pırasalı Arnavut Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Arnavut Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Pırasalı Arnavut Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 5,5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı sirke
İç Malzemesi İçin:
- 1 kilogram pırasa
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Aralarına Sürmek İçin:
- 50 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Pırasalı Arnavut Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir kabın içerisine unu alıp üzerine tuz, sirke ve mahlebi ekleyin ortasını açın ve suyu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru önce 2 parça sonra her 1 parçayı da 10'ar parçaya bölmek üzere toplamda 20 parça elde edin.
- Tereyağını eritip içerisine sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Sırasıyla hamurları bir tabak büyüklüğünde olabildiğince ince açın ve her bir arasına yağlı karışımdan sürün.
- Her iki 10'ara parçayı bu şekilde yapın ve iki ayrı tabağa koyup yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Pırasaları ve soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ekleyip orta ateşte kavurun.
- Senen pırasaların üzerine salçasını,baharatları ve suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alın.
- Dinlenen hamurları tezgah üzerinde elinizle tepsiniz büyüklüğünde açın.
- Birinci katı tepsiye yerleştirin ve iç malzemesini üzerine koyun. İkinci katını da elinizle açın ve tepsinin üzerine yerleştirip dilimlere ayırınız.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35-40 dakika pişiriniz. Afiyet olsun!