Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi
Pırasalı Arnavut Böreği tarifi: Pırasalı Arnavut Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasalı Arnavut Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Pırasalı Arnavut Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (aldığı kadar)
İçi için:
- 1 kilogram pırasa
- 250 gram kıyma
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Ara katları için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
Pırasalı Arnavut Böreği tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için ilk önce sıvı yağda kıymayı kavuruyoruz. Doğranmış pırasaları ilave edip tekrar kavuruyoruz, içine bir yemek kaşığı salça ilave ediyoruz.
- Tuz, karabiber ve kırmızı biberi de ilave edip tekrar kavuruyoruz.
- Su, un, tuz, sirke karıştırılarak yoğrulur. hamuru kulak memesi kıvamında olacak. Yoğrulunca üzerine bez örterek hamur dinlendirilir.
- Dinlendikten sonra üç eşit parçaya bölünür. Bir parçası alınarak onu da 10 tane beze çıkacak şekilde bölünür.
- Her bir beze tabak büyüklüğünde açılarak aralarına sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı karışımı sürülerek üst üste koyuyoruz. En son katına yağ karışımını sürmüyoruz.
- Bunları merdane yardımı ile açıyoruz, açtıktan sonra yağ karışımını sürüyoruz. Tepsiye yerleştiriyoruz. Yaptığımız harcın yarısını üzerine koyuyoruz.
- Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde açıp konulan harcın üzerine kapatıp tekrar harcın yarısını koyuyoruz. Kalan 19 bezeyi de aynı şekilde açıp tepsinin üzerine kapatıyoruz
- Bezeleri açıp aralarını yağlayıp üst üste koyduğumuzda en üst bezeyi yağlamadan merdaneyle açıp daha sonra yağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 ya da 200 dereceli fırında pişiriyoruz.