Pırasa Yemeği Tarifi
Pırasa Yemeği tarifi: Pırasa Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasa Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pırasa Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram pırasa
- 2 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Pırasa Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Pırasaları güzelce yıkayın ve verev şekilde yaklaşık yarım parmak uzunluğunda doğrayın.
- Havuçları yıkayın ve halka halka doğrayın.
- Zeytinyağını bir tencereye alın ve yağ kızınca, içerisine doğradığınız pırasaları ilave edin.
- Karıştırıp kapağın kapatın ve 3-4 dakika pırasaların sularını salması için bekleyin.
- Ardından halka halka doğradığınız havuçları ilave edin ve güzelce karıştırın.
- 5 dakika kadar beraberce kavurduktan sonra, içine yıkanmış pirinçleri ilave edin.
- İnce doğranmış sarımsakları ve suyunu da ekleyip karıştırın.
- Baharatlarını da ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve bu şekilde altı kısık ve kapağı kapalı olarak, yaklaşık 15-20 dakika daha pişmeye bırakın.
- Sıcak sıcak servis edin.
Pırasa Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Damak tadınıza göre içerisine salça ve kuru soğan da ekleyebilirsiniz.
Pırasa Yemeği tarifi için servis önerisi
Üzerine biraz zeytinyağı gezdirebilir bolca limon sıkarak da servis edebilirsiniz.