Pırasa ve Bulgurlu Börek Tarifi
Pırasa ve Bulgurlu Börek tarifi: Pırasa ve Bulgurlu Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasa ve Bulgurlu Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Pırasa ve Bulgurlu Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet yufka
- 2 dal taze soğan
- 3 dal pırasa
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (üzeri için)
Pırasa ve Bulgurlu Börek tarifi nasıl yapılır?
- Pırasa ve soğanları doğrayın. Bir tavada biraz soteleyin. Bulguru, baharatları ve suyu da ekleyip, iç harcı hazır hale getirin.
- Yufkaya sıvı yağ serpip, iç harcını ekleyin.
- Rulo şeklinde sarın ve bu işlemi tüm yufkalara uygulayın.
- Yufkaları, tepsiye gül şeklinde dolayın.
- Üzerine yumurta sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun
Pırasa ve Bulgurlu Börek tarifinin püf noktası nedir?
İç harcını kavururken bulgurun piştiğinden emin olun. Fırın mutlaka önceden ısıtılmış olmalı ve fırından çıkardıktan 10 dakika sonra dilimleyin.