Pırasa, Krema ve Mantarlı Levrek Tarifi
Pırasa, Krema ve Mantarlı Levrek tarifi: Pırasa, Krema ve Mantarlı Levrek için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasa, Krema ve Mantarlı Levrek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Pırasa, Krema ve Mantarlı Levrek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet pırasa
- 10 adet kültür mantarı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 adet levrek (2 adet fileto)
Pırasa, Krema ve Mantarlı Levrek tarifi nasıl yapılır?
- Pırasaların beyaz kısımlarını jülyen doğrayın ve su dolu bir kapta bekletin.
- Mantarların sert kısımlarını çıkartın ve ince dilimler halinde kesin.
- Derin ve geniş bir tavayı yüksek ateşte ısıtın, içine mantarları koyun ve ateşin altını kısmadan kavurmaya başlayın. Tavaya zeytinyağını da ekleyip pişirmeye devam edin.
- Mantarlardan sonra pırasaları süzüp tavaya ekleyin, yüksek ateşte pişirmeye devam ederken sarımsağı, tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip ateşi hafifçe kısın. Pişirmeye devam edin.
- Balık filetolarını tuzlayın ve hafifçe zeytinyağı ile yağlayın. Filetoların derili kısımlarına bıçakla derin olmayan kesikler açın.
- Başka bir tavayı ocağa alın ve orta ateşte ısıtın. Sıcak tavaya derili taraf altta kalacak şekilde filetoları yerleştirin ve hafifçe bastırın.
- Balıklar pişmeye devam ederken sosun olduğu tavaya limon suyu, hardal ve kremayı ekleyin. Bir taşım kaynatın ve sıcak suyu ekleyip, altını kısıp pişirme işlemine devam edin.
- Balıkların diğer yüzünü çevirin ve 2 dakika kadar pişirin. Sos koyulaşınca tabağa alın ve kızaran balıkları üzerine koyup servis edin. Afiyet olsun.