Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pırasa Kavurma Tarifi

Pırasa Kavurma

Pırasa Kavurma Tarifi

Pırasa Kavurma tarifi: Pırasa Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasa Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pırasa Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8-9 sap pırasa
  • 1,5 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salçalı sos

Pırasa Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları ince ince jülyen doğrayın. Pırasaları iyice yıkayıp doğrayın.
  • Uygun bir tencereye zeytinyağını, salçayı, soğanı alın ve iyice kavurun.
  • Ardından da pırasayı, tuzu, karabiberi ilave edip güzelce karıştırın ve kavurmaya devam edin.
  • Son olarak da suyunu ekleyin ve kısık ateşte pırasayı pişmeye bırakın.
  • Pırasa suyunu çekip piştikten sonra (yumuşayana kadar) ocaktan alın.
  • Pırasa kavurmasının üzerine yoğurt ve tereyağı veya zeytinyağında kızdırdığınız tatlı biber tozu sosu dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025