Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pırasa Dolması Tarifi

Pırasa Dolması

Pırasa Dolması Tarifi

Pırasa Dolması tarifi: Pırasa Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasa Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pırasa Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet büyük boy kalın pırasa

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 avuç dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Pırasa Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Pırasaları yıkayın ve beyaz yerlerini birer parmak genişliğinde olacak şekilde kesin.
  • Bu şekilde kestiğiniz pırasaları bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su ilave edip, yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika haşlayın.
  • İç harcı için; ince ince doğradığınız kuru soğanı bir kaba alın ve üstüne gerekli olan diğer malzemeleri de ilave edip güzelce karıştırın, harcınız hazır.
  • Haşlanmış olan pıralasaları sudan çıkartın, soğumasını bekleyin ve her bir pırasa parçasının bir tarafından bıçakla boyuna doğru keserek pırasaları açın.
  • Şerit şerit yaprak gibi ayırdığınız pırasaları iç harçla doldurup sarma sarar gibi sarın ve pişireceğiniz tencereye yerleştirin.
  • Üstü için; 1 yemek kaşığı tereyağını tavada kızdırın ve içinde 1 yemek kaşığı salçayı kavurun. Sıcak suyu da ilave edip, güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız bu salçalı sosu pırasa dolmalarının üstüne gezdirin ve porselen bir tabağı ters olarak dolmaların üstüne kapatıp, tencerenin de kapağını kapatın.
  • Bu şekilde yaklaşık 30 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin.

Pırasa Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Pırasa dolmasını pırasaları haşlamadan da yapabilirsiniz, pırasaları yıkayıp, parmak genişliğinde şeritler halinde kesip, üst kısmından bastırarak ortasını çıkartırsınız ve hazırladığınız harçla doldurursunuz. Ancak bu sefer pişirme süresini daha uzun tutmanız gerekir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025