Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pırasa Çorbası Tarifi

Pırasa Çorbası

Pırasa Çorbası Tarifi

Pırasa Çorbası tarifi: Pırasa Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Pırasa Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pırasa Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet pırasa
  • 2 adet orta boy patates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 5 su bardağı sebze suyu
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 dal maydanoz sapı
  • 3 adet tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pırasa Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Pırasanın beyaz kısmını iri iri silindir şeklinde doğrayın.
  • Soğanları yemeklik doğrayın.
  • Sıvıyağı kızdırıp soğan ve pırasaları sotelemeye başlayın. 3-4 dakika soteledikten sonra tereyağını, incecik kıyılmış sarımsakları ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin.
  • Ufak ufak küp küp kestiğiniz patatesleri ekleyin ve 2-3 dakika hep birlikte soteleyin.
  • Sirkeyi ekleyin ve hızlıca 1-2 tur daha çevirin.
  • Sebze suyunu ekleyin, tülbetten küçük bir baharat kesesi yapıp ve defne yaprağı, maydanoz sapları ve kırdığınız tane karabiberleri tülbente koyup çorbanın içine atın.
  • Çorba kaynamaya başlayınca altını iyice kısın ve tıngırdamaya bırakın.
  • Patatesler ve pırasalar piştiğinde, ki bu 20-30 dakika alacaktır, baharat kesenizi çıkarıp, tuzu ekleyip çorbayı blenderdan geçirin.nBu işlemi tamamen pürüzsüz olana kadar da yapabilirsiniz veya hafif pütürlü de bırakabilirsiniz.

Pırasa Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Sebze suyu kullanmak çok ciddi fark yaratacaktır. Renginin güzel olması için pırasanın yeşil kısımlarını kullanmayın.

Pırasa Çorbası tarifi için servis önerisi

Çırpılmış krema ve krutonla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025