Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Piramit Sponge Kek Tarifi

Piramit Sponge Kek

Piramit Sponge Kek Tarifi

Piramit Sponge Kek tarifi: Piramit Sponge Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Piramit Sponge Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Piramit Sponge Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet muz
  • 1 tatlı kaşığı bal (damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu (öğütülmüş)
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Glazür sos için:

  • 1 silme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 silme yemek kaşığı labne
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı vanilin

Süsleme için:

  • 1 kase çilek

Piramit Sponge Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm kek malzemelerini klasik usul çırpıp zeytinyağıyla yağladığımız mugımızın içine döküyoruz.
  • Önceden tencere ısıttığımız ve kaynamaya yakın olan suyumuzun içine mugımızı yerleştiriyoruz (suyun ölçüsüne dikkat edin mugı geçmesin hatta mug boyundan 2 parmak eksik olsun ki kekin içine girmesin)
  • Ocağın altını kısıp tencerenin kapağını biraz kayırıp kapatıyoruz. 20 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • 20 dakika da tencerenin kapağı açık şekilde pişiriyoruz. Üstü kurumuşsa ve içini bıçakla kontrol ettiğinizde iz kalmıyorsa tamamdır.
  • Gelelim glazür sosumuza tüm malzemeleri uygun bir kapta homojen bir kıvam alana kadar çatalla çırpıyoruz. Sos halini alıyor hemen.
  • Keklerin üzerine sosu dökerek ve çilekleri yerleştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Piramit Sponge Kek tarifinin püf noktası nedir?

Bu kekteki amacımız sünger gibi yumuşacık olması avantajımız ise fırın açmamıza gerek kalmaması çünkü ocakta mugın (fincanın) içinde pişireceğiz. Su kaynamaya yakınken mugı tencereye yerleştirin. Suyun mugla olan hizasına dikkat edin ki kekin içine kaçmasın. İlk 5 dakika tencerenin kapağını hiç açmayın sonraki 10 dakika kapağı kayırıp son 5 dakikada kapak açık kalsın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025