Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Piliç Topkapı Tarifi

Piliç Topkapı

Piliç Topkapı Tarifi

Piliç Topkapı tarifi: Piliç Topkapı için gerekli malzemeler nelerdir? Piliç Topkapı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Piliç Topkapı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı yıkanmış pirinç
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 4 adet kemiksiz tavuk but
  • 1,5 su bardağı salçalı su

Piliç Topkapı tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleştiğinde yıkanmış pirinci ekleyin ve kavurun.
  • Kuru üzümü, kuş üzümünü ve baharatları ekleyip karıştırın. Suyu ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde pilavı pişmeye bırakın. 
  • Suyunu çeken pilavı karıştırarak havalandırın ve ocaktan alın.
  • Tavuk butlarını derisi alta gelecek şekilde tezgaha serin. İç pilavı kaşıkla ortasına alın, dolma sarar gibi sarın. Birleşme yeri alta gelecek şekilde borcama yerleştirin.
  • Salçalı su hazırlayın ve tavukların üzerine gezdirin. 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025