Piliç Topkapı Tarifi
Piliç Topkapı tarifi: Piliç Topkapı için gerekli malzemeler nelerdir? Piliç Topkapı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Piliç Topkapı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı yıkanmış pirinç
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 4 adet kemiksiz tavuk but
- 1,5 su bardağı salçalı su
Piliç Topkapı tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleştiğinde yıkanmış pirinci ekleyin ve kavurun.
- Kuru üzümü, kuş üzümünü ve baharatları ekleyip karıştırın. Suyu ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde pilavı pişmeye bırakın.
- Suyunu çeken pilavı karıştırarak havalandırın ve ocaktan alın.
- Tavuk butlarını derisi alta gelecek şekilde tezgaha serin. İç pilavı kaşıkla ortasına alın, dolma sarar gibi sarın. Birleşme yeri alta gelecek şekilde borcama yerleştirin.
- Salçalı su hazırlayın ve tavukların üzerine gezdirin. 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.