Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pileli Süt Turtası Tarifi

Pileli Süt Turtası

Pileli Süt Turtası Tarifi

Pileli Süt Turtası tarifi: Pileli Süt Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Pileli Süt Turtası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pileli Süt Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Süt Turtası İçin:

  • 22 adet baklavalık yufka
  • 120 gram eritilmiş tereyağı (yufkaları yağlamak için)
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz
  • 1,5 su bardağı süt

Üzeri İçin:

  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı file badem (kavrulmuş)

Pileli Süt Turtası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı ile yağlanmış baklavalık yufkaları zigzag olacak şekilde fırın kabına dizin. Üzerine kalan tereyağını da sürüp 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Bu sırada bir kasede yumurta ve şekeri, şeker eriyene dek çırpın.
  • Üzerine pudra şekeri, vanilin, bir tutam tuz ve sütü ilave edip tekrar karıştırın.
  • Kızaran yufkaları fırından çıkarın ve üzerine hazırladığınız sütlü karışımı ilave edip fırında 15 dakika daha pişirin.
  • Fırından çıkardığınız süt turtasını oda sıcaklığında ılıtın ve üzerine pudra şekeri ve file badem serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025