Pileli Süt Turtası Tarifi
Pileli Süt Turtası tarifi: Pileli Süt Turtası için gerekli malzemeler nelerdir? Pileli Süt Turtası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 dilim
Pileli Süt Turtası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Süt Turtası İçin:
- 22 adet baklavalık yufka
- 120 gram eritilmiş tereyağı (yufkaları yağlamak için)
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1 tutam tuz
- 1,5 su bardağı süt
Üzeri İçin:
- 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı file badem (kavrulmuş)
Pileli Süt Turtası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ile yağlanmış baklavalık yufkaları zigzag olacak şekilde fırın kabına dizin. Üzerine kalan tereyağını da sürüp 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Bu sırada bir kasede yumurta ve şekeri, şeker eriyene dek çırpın.
- Üzerine pudra şekeri, vanilin, bir tutam tuz ve sütü ilave edip tekrar karıştırın.
- Kızaran yufkaları fırından çıkarın ve üzerine hazırladığınız sütlü karışımı ilave edip fırında 15 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkardığınız süt turtasını oda sıcaklığında ılıtın ve üzerine pudra şekeri ve file badem serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!