Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pileli Börek Tarifi

Pileli Börek

Pileli Börek Tarifi

Pileli Börek tarifi: Pileli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Pileli Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pileli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek Hamuru İçin:

  • 500 gram un
  • 45 gram süt
  • 300 gram su
  • 10 gram kuru maya
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 gram tuz

İç Harç İçin:

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet dereotu

Pileli Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Börek Hamurunun Hazırlanışı İçin: Unu bir kabın içerisine eleyin.
  • Kuru mayayı bir miktar ılık süt ile bir bardağın içerisinde sulandırın.
  • Aktive ettiğiniz kuru mayayı, ve kalan malzemeleri unun üzerine ekleyin. En son tuzu ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  • Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde unlanmış tezgahın üzerinde mayalandırın.
  • İç Harcın Hazırlanışı: Soğanları küp küp doğrayın.
  • Yeşil biberleri halka halka doğrayın soğanlarla birlikte hafifçe yağlanan tavada soteleyin.
  • Soğanlar ve biberler sotelenince kıymayı ilave edin.
  • Kıyma kavrulurken baharatlar ve tuz ile aromalandırın. Kıyma kavrulunca dereotunu iri iri doğrayıp harç ile karıştırın.
  • Fırını 170 derece fansız programda ısıtın.
  • Mayalanan hamurları avuç içinizde büyüterek ortalarına kıymalı harcı yerleştirin.
  • Ağzı tam kapalı kalmayacak şekilde iyice yağlanıp unlanan yuvarlak kek kalıbına dizin.
  • Hamurları sıkıştırmaya özen gösterin. Önceden ıstılmış fırında 15-20 dakika iyice kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Pileli Börek tarifinin püf noktası nedir?

İç harç ile dolan hamurları sıkıştırarak kek kalıbına dizerseniz, piştikten sonra böreği dilimlerken daha güzel bir görüntü elde edersiniz.

Pileli Börek tarifi için servis önerisi

Piştikten sonra iri iri doğranmış dereotları ile süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025