Pilavlı Patlıcan Kapama Tarifi
Pilavlı Patlıcan Kapama tarifi: Pilavlı Patlıcan Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Pilavlı Patlıcan Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Pilavlı Patlıcan Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram kuzu kuşbaşı eti
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (doğranmış)
- 1 adet domates (büyük boy, küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
- 1 adet defne yaprağı
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ (pilav için)
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı (pilav için)
- 2 su bardağı baldo pirinç (suda bekletilmiş)
- 3,5 su bardağı sıcak su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 4 adet patlıcan (dilimlenmiş, kızartılmış)
- 1 avuç maydanoz (kıyılmış)
Pilavlı Patlıcan Kapama tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede sıvı yağını kızdırıp kuşbaşı doğranmış kuzu etini suyunu salıp çekene dek pişirin.Üzerine soğan ve yeşil biber ilave 5-6 dakika daha kavurun.
- Domatesleri ve baharatları da ilave edip tenceredeki malzemelerle karıştırın. Suyunu ilave edip suyun yarısı buharlaşıp etler yumuşayana dek pişirin.
- Bu sırada dilimleyip tuzlu suda beklettiğiniz dilim patlıcanları kızartın. Ayrı bir pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Pirinçleri ilave edip saydamlaşana dek kavurun.
- Üzerine sıcak su ve tuzu ilave edip önce harlı ateşe 10 dakika, ardından 5 dakika kısık ateşte pişirip ocağı kapatın ve havlu kağıt ile kapatıp demlendirin.
- Bir kasenin tabanına pişirdiğiniz kuzu etinden 1 kaşık koyun.
- Kızarmış patlıcanların 4 dilimini artı şeklinde dizin. Üzerine pilavı ilave edip kapatın ve bir tabağa ters çevirin.
- Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!