Pierogi Tarifi
Pierogi tarifi: Pierogi için gerekli malzemeler nelerdir? Pierogi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pierogi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı un
- 3/4 su bardağı su
- 1,5 çay kaşığı tuz
İçi için:
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
- 3-4 dal maydanoz
- 3-4 dal dereotu
Pierogi tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine unu eleyin. Ortasına bir havuz oluşturun.
- Yumurtaları ortasına kırın, eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını da ilave edin.
- Tuz ve suyun yarısını ilave ederek unları havuzun ortasına yavaş yavaş alarak yoğurmaya başlayın.
- Gerektiği noktalarda su ilave ederek tok kıvamlı bir hamur elde edin.
- Ardından elde ettiğiniz hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
Pierogi tarifinin püf noktası nedir?
İç malzemelerini dilediğiniz gibi farklılaştırabilirsiniz. Kızgın yağda kızartabilir ya da üzerine zeytinyağı sürerek 180 derecelik fırında börek biçiminde 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Pierogi tarifi için servis önerisi
İsterseniz salçalı sosla, yoğurtla ya da tatlı bir şekilde hazırlarsanız meyvelerden hazırlanmış bir sos, meyve ya da balla servis edebilirsiniz.