Pide Harcı Tarifi
Pide Harcı tarifi: Pide Harcı için gerekli malzemeler nelerdir? Pide Harcı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet orta boy
Pide Harcı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates suyu (kışlık)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tepeleme çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tepeleme çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Pide Harcı tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı derin bir kaba alın. Sırasıyla soğanı, biberleri, domates kullanacaksanız domatesi çok inceltmeden rondodan geçirin ve kıymanın içine ekleyin.
- Ardından maydanozu ince ince kıyın, sarımsakları ezin; kıymaya ekleyin. Sıvı yağı, salçayı ve baharatları da ekleyip elinizle iyice yoğurun, malzemeler birbirine karışsın.
- Kıymanız yağsızsa sıvı yağı artırın. Pide harcı katı olursa lezzetli olmuyor. Hafif sulu olacak şekilde ayarlayın.
- Ben biraz sulu olsun diye domates suyunu göz kararı biraz daha ekliyorum.
- Harcımı hazırladıktan sonra eşim birkaç yumurta ile fırına götürüyor ve fırında çok uygun fiyata 20-25 adet pide yaptırıyor yumurtalı ve yumurtasız olacak şekilde. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Pide Harcı tarifinin püf noktası nedir?
Kışlık domates suyunuz yoksa 4 adet sulu domatesin kabuğunu soyup rondodan geçirin. Ben kışlık domates suyu kullanıyorum sürekli çünkü şu anki domatesleri tadı da suyu da yok.