Peynirli Zeytinli Kaşarlı Poğaça Tarifi
Peynirli Zeytinli Kaşarlı Poğaça tarifi: Peynirli Zeytinli Kaşarlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Zeytinli Kaşarlı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Peynirli Zeytinli Kaşarlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 2 su bardağı un
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı oda sıcaklığında su
- 1 tutam tuz
İç harcı için (tamamen sizin tercihinize bağlı):
- 1/2 kase zeytin (doğranmış)
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kase beyaz peynir
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tutam susam
- 1 tutam çörek otu
Peynirli Zeytinli Kaşarlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle unumuzu derin bir kaba eliyoruz.
- Daha sonra mayayı, suyu, sütü, tereyağını ve tuzu una ekleyip iyice karıştıyoruz.
- İyice yoğuruyoruz. Eğer makinede yoğuruyorsak orta derecede yoğuruyoruz.
- Hamur kulak memesi kıvamına gelince üzerini temiz bir bezle örtüp 40-45 dakika mayalandırıyoruz.
- Daha sonra mayalanan hamurdan tenis topu büyüklüğünde parçalar koparıp, içine istediğimiz harçları koyup, kapatıp, yuvarlıyoruz.
- Fırın tepsisine aldığımız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve susam/çörek otu ekliyoruz.
- 180 derecelik fırında pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Peynirli Zeytinli Kaşarlı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun iç harcını eklemeden önce büyük parçalar koparmamaya özen gösterelim, fırında poğaçalar kabarıp, birbirine yapışabilir.