Peynirli Yumuşak Poğaça Tarifi
Peynirli Yumuşak Poğaça tarifi: Peynirli Yumuşak Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Yumuşak Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet
Peynirli Yumuşak Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 6 su bardağı un
- 1 kase beyaz peynir (arası için)
Peynirli Yumuşak Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekleyelim.
- Sıvı yağı, yumurtanın beyazı, tuz ve ununu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
- Yoğurma kabına alın iyice kabarana kadar dinlendirin.
- Hamurumu yumurtadan büyük bezeler yapın, bezeleri yuvarlak şekilde açın. Arasına beyaz peynir yerleştirip top gibi şekil verin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerine temiz bir bez örtüp 25- 45 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenmiş olan poğaçalara yumurtanın sarısını sürün önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.