Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Yumuşak Poğaça Tarifi

Peynirli Yumuşak Poğaça

Peynirli Yumuşak Poğaça Tarifi

Peynirli Yumuşak Poğaça tarifi: Peynirli Yumuşak Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Yumuşak Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Yumuşak Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 6 su bardağı un
  • 1 kase beyaz peynir (arası için)

Peynirli Yumuşak Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için su, süt, şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekleyelim.
  • Sıvı yağı, yumurtanın beyazı, tuz ve ununu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
  • Yoğurma kabına alın iyice kabarana kadar dinlendirin.
  • Hamurumu yumurtadan büyük bezeler yapın, bezeleri yuvarlak şekilde açın. Arasına beyaz peynir yerleştirip top gibi şekil verin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerine temiz bir bez örtüp 25- 45 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlenmiş olan poğaçalara yumurtanın sarısını sürün önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025