Peynirli Yufka Çanakları Tarifi
Peynirli Yufka Çanakları tarifi: Peynirli Yufka Çanakları için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Yufka Çanakları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Peynirli Yufka Çanakları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet hazır yufka
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 125 gram labne peyniri
- 1 adet yumurta
- 2 adet taze soğan ya da frenk soğanı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Peynirli Yufka Çanakları tarifi nasıl yapılır?
- Mutfak tezgahı üzerine serdiğiniz hazır yufkaları yuvarlak pişirme kalıpları yardımıyla kesin.
- İç harcı için; ayıklanmış taze soğanları ince ince dilimleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri, labne peyniri, yumurta, tuz-karabiber ve doğranmış taze soğanları küçük bir kasede karıştırın.
- Isıya dayanıklı seramik servis kaplarını hafifçe yağlayın. Üç adet yuvarlak yufka parçasını ara katlarını zeytinyağıyla yağlayarak servis kaselerine yerleştirin. İç kısımlarını çukurlaştırıp boş bırakın.
- Hazırladığınız peynirli iç harçla doldurduğunuz yufka çanaklarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynirler eriyip yufkalar hafif renk alana kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız çıtır yufka çanaklarını bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Peynirli Yufka Çanakları tarifinin püf noktası nedir?
Yufka katları arasına zeytinyağı, çırpılmış yumurta sarısı ve yoğurt karışımı da sürebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey yufkaların çok fazla yumuşayıp çıtırlıklarını yitirmemesi.