Peynirli Tereyağı Tarifi
Peynirli Tereyağı tarifi: Peynirli Tereyağı için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Tereyağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
250 gram
Peynirli Tereyağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 100 gram rendelenmiş peynir (damak tadınıza göre gravyer, ezine, eski kaşar ya da rokfor)
Peynirli Tereyağı tarifi nasıl yapılır?
- Kırmızı toz biber ve rendelenmiş peyniri karıştırarak, oda sıcaklığında eriyen tereyağı ile harmanlayın.
- Alüminyum folyoyu parlak kısmı dışa gelecek şekilde açın.
- Hazırladığınız tereyağı karışımını orta kısmına alın.
- Rulo şeklinde sararak, derin dondurucuda muhafaza edin.
- Makarna soslarında, kanepelerde ve tuzlu hamur işlerinde arzu ettiğiniz miktarda kullanın.
Peynirli Tereyağı tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağını kısık ateşte eritin ve üzerine çıkan süt köpüklerini aldıktan sonra peynir ile karıştırın.