Peynirli Tepsi Böreği Tarifi
Peynirli Tepsi Böreği tarifi: Peynirli Tepsi Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Tepsi Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Peynirli Tepsi Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
Peynirli harç için:
- 250 gram beyaz peynir
- 1/2 demet kıyılmış maydanoz
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı soda
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Peynirli Tepsi Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Böreğin sosu için bir kasede süt, soda, yumurta ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
- Çörek otu ve susamı karıştırıyoruz.
- Maydanozu ince ince kıyıp peynirle karıştırarak peynirli harcı hazırlıyoruz.
- Borcamı sıvı yağ ile yağlıyoruz.
- 1 adet yufkayı tezgaha serip fırça ile her tarafına sos sürüyoruz.
- Enine bir miktar peynir yerleştiriyoruz. Kenarlarını biraz kıvırıp böreği rulo şeklinde sarıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.
- Geri kalan yufkalara da aynı işlemi tekrarlıyoruz. Kalan sosu böreğe döküyoruz.
- Üzerine susam, çörek otu karışımı serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180° derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Peynirli Tepsi Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Su bardağı ölçüm 250 ml'dir.