Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Tavuk Tarifi

Peynirli Tavuk

Peynirli Tavuk Tarifi

Peynirli Tavuk tarifi: Peynirli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 kare süzme peynir
  • 1 adet mantar
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 3 dal maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı havuç

Peynirli Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Süzme peynirin içine maydanozu doğruyoruz.
  • Tavuk göğsüne, tam ortasından bir yarık açıyoruz.
  • Tavuğun kesmiş olduğumuz yarık kısmına, hazırlamış olduğumuz peynir karışımını dolduruyoruz ve kürdanla kapatıyoruz.
  • Listede olan bütün sebzeleri küçük küçük doğruyoruz, az yağda soteliyoruz. Salçayı biraz suyla açarak sebzelerimizin üzerine ilave ediyoruz.
  • Salça sosunu içine çeken sebzelere son olarak baharatlarımızı ilave ediyoruz. İsteğinize göre baharatlarda değişiklik yapabilirsiniz.
  • 20 dakika fırında pişen tavuğumuzu sos tavasında tereyağı eritip arkalı önlü, rengi değişene kadar kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Peynirli Tavuk tarifi için servis önerisi

Tavuk eti sıcak servis edildiğinde daha lezzetli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025