Peynirli Tart Tarifi
Peynirli Tart tarifi: Peynirli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Peynirli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
- 300 gram keçi peyniri
- 1 adet büyük boy domates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Servisi için:
- 6 adet taze fesleğen yaprağı
Peynirli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Porsiyonluk tartlara lezzet verecek karamelize soğanı hazırlamak için; kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırıp kuru soğanları kısık ateşte sotelemeye başlayın.
- Toz şeker ve balsamik sirke ilavesiyle, yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün. Hafif renk alıp diriliklerini kaybeden karamelize soğanları ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Keçi peynirini küçük küpler halinde doğrayın. Uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri ince ince dilimleyin.
- Tart kalıplarını hafifçe yağlayıp oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını yerleştirin, orta kısımları çukur kalsın. Bir çatal ucu yardımıyla hafifçe delin.
- Karamelize soğanları iç kısımlarına paylaştırın. Üzerine keçi peyniri küplerini yerleştirin, domates dilimlerini ekleyin. Kuru kekik ve taze çekilmiş tane karabiber serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkartıp dinlenmesi için oda ısısında 5 dakika kadar beklettiğiniz peynirli tartları, taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip sevdiklerinizle paylaşın.
Peynirli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını bir daha dondurmayın.Hafifçe yağlanmış porsiyonluk tart kalıplarına yaydığınız milföy hamurlarının üzerini hafifçe delin.