Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Sufle Tarifi

Peynirli Sufle

Peynirli Sufle Tarifi

Peynirli Sufle tarifi: Peynirli Sufle için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Sufle nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Sufle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 70 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam muskat cevizi rendesi
  • 7 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı ayrı kullanılacak)
  • 1 su bardağı otlu peynir
  • 1 su bardağı tuzsuz beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırın kalıplarını yağlamak için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı galeta unu

Üzeri İçin:

  • 3 dal taze soğan (yeşil kısımları kullanılacak) (doğranmış)

Peynirli Sufle tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları kırıp beyaz ve sarı kısımlarını ayrı kaplara ayırın. Aklarının içine sarısından kaçmamasına özellikle dikkat edin.
  • Bir sos tenceresinde tereyağı eritin ve unu ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kokusu çıkana kadar kavrulan unun üzerine sütü yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.
  • Beşamel sosu kıvamında olan karışıma tuz, karabiber ve muskat rendesi ekleyip karıştırın.
  • Ocağın altını kısın. 7 adet yumurta sarısını birer birer ekleyerek  iyice karışmasını sağlayın.
  • Karışan yumurtaların ardından tüm peynirleri ekleyin ve karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta beyazlarının içerisine bir çimdik tuz koyduktan sonra mikser yardımıyla iyice çırpın ve  sert bir köpük haline geldiğinde çırpmayı bırakın.
  • Çırptığınız yumurta beyazını, peynirli karışımın içerisine yavaşça alttan yukarıya doğru karıştırarak yedirin.
  • Pişireceğiniz kabın her yerini yağlayıp, galeta unu ile kaplayın.
  • Peynirli karışımı kaba alın ve  önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12 dakika pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz servis edebilirsiniz.

Peynirli Sufle tarifinin püf noktası nedir?

Yumurtalar başta olmak üzere sufle yapımında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Yumurta aklarını elektrikli bir çırpıcı yardımıyla katı bir kıvam alana kadar köpürtün. Bir spatulayı alttan üste doğru hareketlerle sadece bir kaç kez hareket ettirip diğer malzemelerle karıştırın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025