Peynirli Sıkma Tarifi
Peynirli Sıkma tarifi: Peynirli Sıkma için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Sıkma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Peynirli Sıkma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 450 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 ml. su (1+1/4 su bardağı)
İç Harcı İçin:
- 250 gram lor peyniri
- 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
Peynirli Sıkma tarifi nasıl yapılır?
- Sıkmanın hamurunu hazırlamak için bir yoğurma kabında hamur için olan tüm malzemeleri birleştirin ve yoğurun.
- Kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika dinlendirin.
- Bir tavada yemeklik doğranmış soğanları 1/2 çay bardağı sıvı yağ ile kavurun ve kavrulduktan sonra peyniri de ekleyerek karıştırın.
- Tuz, pul biber ve karabiberini de ekledikten sonra ocaktan alın.
- Dinlenen hamurdan 10 eşit parça çıkarın ve bezeler oluşturun.
- Unlanmış tezgahta bezeleri kahvaltı tabağı büyüklüğünde açın.
- Isıttığınız tavaya açtığınız hamurlardan birini yerleştirin ve çok kabarmaması için çatal ile birkaç adet delik açın ve hamuru arkalı önlü pişirin.
- Pişirdiğiniz hamura sıcakken tereyağı sürün ve hazırladığınız harçtan koyup sıkı sıkı sarın ve servis edin.