Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Sıkma Tarifi

Peynirli Sıkma

Peynirli Sıkma Tarifi

Peynirli Sıkma tarifi: Peynirli Sıkma için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Sıkma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Sıkma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 450 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 ml. su (1+1/4 su bardağı)

İç Harcı İçin:

  • 250 gram lor peyniri
  • 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Peynirli Sıkma tarifi nasıl yapılır?

  • Sıkmanın hamurunu hazırlamak için bir yoğurma kabında hamur için olan tüm malzemeleri birleştirin ve yoğurun.
  • Kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika dinlendirin.
  • Bir tavada yemeklik doğranmış soğanları 1/2 çay bardağı sıvı yağ ile kavurun ve kavrulduktan sonra peyniri de ekleyerek karıştırın.
  • Tuz, pul biber ve karabiberini de ekledikten sonra ocaktan alın.
  • Dinlenen hamurdan 10 eşit parça çıkarın ve bezeler oluşturun.
  • Unlanmış tezgahta bezeleri kahvaltı tabağı büyüklüğünde açın.
  • Isıttığınız tavaya açtığınız hamurlardan birini yerleştirin ve çok kabarmaması için çatal ile birkaç adet delik açın ve hamuru  arkalı önlü pişirin.
  • Pişirdiğiniz hamura sıcakken tereyağı sürün ve hazırladığınız harçtan koyup sıkı sıkı sarın ve servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025