Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Sebzeli Pişi Tarifi

Peynirli Sebzeli Pişi

Peynirli Sebzeli Pişi Tarifi

Peynirli Sebzeli Pişi tarifi: Peynirli Sebzeli Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Sebzeli Pişi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Sebzeli Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 adet kapya biber (minik doğranmış)
  • 6-7 dal dereotu (kıyılmış)
  • 1/2 çay bardağı lor peyniri (veya beyaz peynir) (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3-3,5 su bardağı un

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Peynirli Sebzeli Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Maya şeker ve sıvılar yoğurma kabına alınır, karıştırılır. Un ve tuz eklenip yoğrulur. Orta kıvamda bir hamur olacak.
  • Biber dereotu ve peynir de eklenir ilave edilir tekrar yoğrulur. Üzeri kapatılır, mayalanmaya bırakılır. Hava sıcak olduğu için mayalanma süresi hızlı oluyor.
  • 20-25 dakika sonra tekrar yoğrulur ve havası alınır. Tezgah veya hamur matı yağlanır. Hamur 1,5 cm kalınlığında açılıp genişletilir.
  • Küçük yuvarlak bir kase ile daireler elde edilir. Ortaları da krema duyu veya şişe kapağı ile çıkarılır.
  • Kızgın yağda çevirerek pişirilir. Kızgın olunca ve hamur iyi dinlenince yağ çekmiyor. İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun.

Peynirli Sebzeli Pişi tarifinin püf noktası nedir?

Dereotu yerine maydanoz da ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025