Peynirli Sandal Kabak Tarifi
Peynirli Sandal Kabak tarifi: Peynirli Sandal Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Sandal Kabak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Peynirli Sandal Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kabak
- 1 adet yumurta
- 200 gram beyaz peynir
- 1 dal taze kekik
- 1 avuç ceviz içi
- 2 adet kurutulmuş domates
- 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Peynirli Sandal Kabak tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede su kaynatın. Kaynayınca içerisine tuz atın.
- Fırını 180 derecede ısıtın.
- Kabakların sap kısımlarını kesip, boydan boya 2 eşit parçaya bölün.
- Çok inceltmeden, iç kısmını bir kaşık yardımıyla oyun.
- Kabakları kaynayan suya atın ve haşlayın. Haşlarken çok yumuşamasına izin vermeyin ki kırılmasın veya lezzetini yitirmesin. 3 dakika kadar haşlayıp, soğuk su dolu bir kaba alın.
- Kurutulmuş domatesleri minik minik kesin, cevizleri iri iri parçalara ayırın, taze kekiği kıyın.
- Kabak ve kaşar dışındaki bütün malzemeleri bir kaba alarak iyice karıştırın.
- Kabakları suyun içerisinden çıkarın ve sularını süzdürün.
- Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisi üzerine kabakları dizin ve içerisini iç harç ile doldurun. Üzerlerine kaşar peyniri serpin ve fırına verin.
- Üzerleri kızarınca fırından çıkarabilirsiniz.
Peynirli Sandal Kabak tarifinin püf noktası nedir?
Eğer kabağı biraz sert yemeyi sevenlerdenseniz, haşlama evresini es geçip direk fırında da pişirebilirsiniz. Kabağın içini oyduktan sonra tuz ve şekerle ovarak yemeğinize daha lezzetli bir dokunuş yapabilirsiniz.
Peynirli Sandal Kabak tarifi için servis önerisi
Bol dereotu serperek servis edin.