Peynirli Rulo Poğaça Tarifi
Peynirli Rulo Poğaça tarifi: Peynirli Rulo Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Rulo Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Peynirli Rulo Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 3-3,5 su bardağı un
Arası için:
- 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
İçi için:
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 5-6 dal maydanoz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 fincan su
Peynirli Rulo Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Süt, maya, şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
- Maya eriyince sıvı yağ yumurta akı tuz ve un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Unu kontrollü ekleyin.
- Yarım saat mayalandırın. Sonra tezgahı veya hamur matını hafifçe yağlayın.
- Hamuru tezgaha alıp 1-2 kez daha yoğurun. Açılabildiği kadar daire şeklinde açın arasına az tereyağı sürün.
- İki yanlarından katlayın. Diğer uçları da katlayın. Kare bir hamur yapın. Büyük dikdörtgen borcam kadar açın.
- Yumuşak tereyağını sürün ve peynirli harcı yayın. Poğaçayı rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında kesin. Pekmezi suyla açın.
- Poğaçanın kenarlarını önce pekmezli suya sonra susama batırın. Fotoğraflardan detaylarını görebilirsiniz.
- Hepsine aynı işlemi yapın ve fırın tepsisine dizin. Mayalanmaya bırakın.
- Yarım saat 45 dakika mayalanıp 2 katına çıkınca üzerilerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 25-30 dakika pişirin. İlk sıcağı geçince servis yapın. Afiyet olsun.
Peynirli Rulo Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
İç harcını değiştirip de yapabilirsiniz.