Peynirli Rulo Börek Tarifi
Peynirli Rulo Börek tarifi: Peynirli Rulo Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Rulo Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Peynirli Rulo Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yufka
- 1/2 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta akı
- 1/2 kase peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu (arzuya göre)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurt sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı susam
Peynirli Rulo Börek tarifi nasıl yapılır?
- Sosu için bir kaba: yağ, su, süt ve yumurta beyazını alın. Baharatları ekleyin ve çırpın.
- İç harcı için: maydanozları ve dereotlarını incecik kıyın. Bir kaba alın ve dilediğiniz bir peynirle birleştirip karıştırın.
- Bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine bir kaşık yardımı ile sostan sürün. Yufkayı ikiye katlayın. Tekrar sostan sürün.
- Geniş kısmına peynirli iç harçtan koyun ve kenarlarını içe katlayarak rulo şeklini verin.
- Ardından bir bıçak yardımı ile ruloyu 5-6 eşit parçaya bölün. Her bir yufka için aynı işlemleri uygulayın.
- Bir borcama veya fırın tepsisine yağlı kağıt serin. İçerisine börekleri aralıklı olarak dizin.
- Yumurta sarısını üzerilerine sürün. Çörek otu veya susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarınca fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun.