Peynirli Poğaça Tarifi
Peynirli Poğaça tarifi: Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket kuru maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 4 dal maydanoz
Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şeker, tuz ve kuru mayamızı bir kaba alıyoruz. Üzerine ılık süt ve suyu da ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
- Homojen bir karışım elde ettiğimizde sırasıyla sıvı yağ ve yumurtayı ekliyoruz.
- Elde ettiğimiz sıvı karışıma tereyağı ya da margarini de ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. En son unumuzu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerini güzelce kapatıp (streç ya da kapak) buzdolabında 1 gece dinlendiriyoruz.
- Sabaha puf puf kabaran hamurdan parçalar alarak hafif yağladığımız elimizle açıyoruz içine maydanozlu peynir karışımından koyarak yuvarlayarak kapatıyoruz. 15 dakika kadar yanmaz kağıt serili tepside bekletiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.