Peynirli Poğaça Tarifi
Peynirli Poğaça tarifi: Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 200 gram tereyağı
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 3,5 tatlı kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
İç Malzemesi:
- 1 kase lor peyniri (arzuya göre yarım yağlı beyaz peynir)
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet taze nane
Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- 1 su bardağı ılık su içinde yaş maya eritilir. Daha sonra şeker ilave edilir karıştırılır.
- Ardından eritilmiş tereyağ, yumurta, tuz, un eklenip yoğurulur. Ele yapışmayan, şekil verilebilecek kıvamda bir hamur elde edilir.
- En az yarım saat dinlendirip kabardığını gördükten sonra küçük küçük parçaları elimizde yuvarlayıp ortasını açılır.
- İç malzemesi için yeşillikler doğranır ve peynirle karıştırılır.
- Ortasına iç malzemeden yerleştirip, kapatıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atıyoruz. Afiyet olsun.
Peynirli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Poğaçayı fırına atmadan önce 5 dakika daha bekletilip iyice kabarması sağlanır. Ucu açık olsun istemiyorsanız çatalla iyice kapattırabilirsiniz.