Peynirli Poğaça Tarifi
Peynirli Poğaça tarifi: Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 500 gram beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
Üzeri için:
- 1 adet yumurt sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Hamur için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1/2 paket margarin
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (aldığı kadar)
Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Bir miktar unu derince bir kaba alıp ortasını açıyoruz. Sırayla tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Azar azar un ekleyerek yumuşak bir poğaça hamuru elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp 10 dakika dinlendiriyoruz. Diğer tarafta ayrı bir kapta iç harç malzemelerimizi karıştırıyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını açıyoruz ve iç harçtan ekleyip kapatıyoruz. Bu aşamada poğaçanıza istediğiniz şekli verebilirsiniz.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve/ya susam serpiştirip önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. :)
Peynirli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamur kıvamını en iyi şekilde tutturmak için tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.