Peynirli Poğaça Tarifi
Peynirli Poğaça tarifi: Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1/3 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışık)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 su bardağı tam buğday unu
- 3+3/4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz ( içine konacak malzemenin tuzuna göre ayarlanır)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 70 gram tereyağ
İçi için:
- 250 gram lor ve beyaz peynir karışımı
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve limon kabuğu rendesi çırpma teliyle çırpılır. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenip karıştırılır.
- Üzerine unun yarısı, tuz, kabartma tozu, karbonat eklenir. Unun kalanı da kontrollü eklenerek karıştırılır.
- Hamur tezgaha alınır. Yoğururken 3 seferde tereyağ ilave edilerek yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir.
- Gerekirse eller yağlanarak hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler alınıp yassılaştırılır. Ortasına iç malzeme konur, iki kenardan ortaya doğru bastırılarak birleştirilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu ve susam dökülür. Önceden alt üst ayarda 180 dereceye ısıtılan fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Peynirli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.