Peynirli Patlıcan Kızartması Tarifi
Peynirli Patlıcan Kızartması tarifi: Peynirli Patlıcan Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Patlıcan Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Peynirli Patlıcan Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet patlıcan
- 1 adet yumurta
- 200 gram sepet peyniri
- 1 yemek kaşığı un
- 1 dal dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı (silme) tuz
- 1 su bardağı zeytinyağı
Peynirli Patlıcan Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup çarpraz bir şekilde kesiyoruz. Ne çok kalın ne de çok ince olmalı.
- Patlıcanların acısının gitmesi için tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kuruluyoruz. Peyniri rendeleyip bir tabağa alıyoruz.
- Yumurta, un, dereotu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Patlıcanın bir tarafına peynirli harçtan ekleyip elimizle iyice bastırıp yerleştiriyoruz.
- Kızgın yağda iki tarafını da kızartıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.