Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Patlıcan Kızartması Tarifi

Peynirli Patlıcan Kızartması

Peynirli Patlıcan Kızartması Tarifi

Peynirli Patlıcan Kızartması tarifi: Peynirli Patlıcan Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Patlıcan Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Patlıcan Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram sepet peyniri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı (silme) tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Peynirli Patlıcan Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup çarpraz bir şekilde kesiyoruz. Ne çok kalın ne de çok ince olmalı.
  • Patlıcanların acısının gitmesi için tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kuruluyoruz. Peyniri rendeleyip bir tabağa alıyoruz.
  • Yumurta, un, dereotu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Patlıcanın bir tarafına peynirli harçtan ekleyip elimizle iyice bastırıp yerleştiriyoruz.
  • Kızgın yağda iki tarafını da kızartıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025