Peynirli Milföy Çubukları Tarifi
Peynirli Milföy Çubukları tarifi: Peynirli Milföy Çubukları için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Milföy Çubukları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Peynirli Milföy Çubukları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 9 adet milföy hamuru
- 3 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
- 3 yemek kaşığı susam
- 3 yemek kaşığı çörek otu
Üzeri için:
Peynirli Milföy Çubukları tarifi nasıl yapılır?
- Derin dondurucudan çıkardığınız milföy hamurlarını oda ısısında çözdürün.
- Kare şeklinde olan bir adet milföy hamurunu mutfak tezgahı üzerine alın. Üzerine 1 yemek kaşığı susam serpiştirin.
- Üzerine bir adet milföy hamuru kapatın ve 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri serpiştirin.
- Aynı şekilde üzerine milföy hamuru kapatıp, bu sefer 1 yemek kaşığı çörek otu serpiştirin ve her tarafına eşit olarak dağılmasını sağlayın.
- Kalan milföy hamurları ve iç malzemeye de aynı işlemi uygulayıp, üç katlı milföyler hazırlayın.
- Keskin bir bıçak ya da pizza dilimleyici yardımıyla milföy katlarını uzun ince parçalar halinde uzunlamasına kesin.
- Çubuk haline gelen üç katlı milföy hamurlarını iki ucundan tutup, kendi etrafında kıvırın. Böylelikle toz parmesan peyniri, susam ve çörek otu tüm katlar arasında gözüküyor olacak.
- Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine milföy çubuklarını aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
- Puf gibi kabaran ve dumanı üzerinde fırından çıkardığınız milföy çubuklarını, bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Peynirli Milföy Çubukları tarifinin püf noktası nedir?
Milföy katları arasına çörek otu yerine zeytin ezmesi, susam yerine toz kırmızı biber serpiştirip, renkli milföy çubukları hazırlayabilirsiniz.
Peynirli Milföy Çubukları tarifi için servis önerisi
Milföy çubuklarını sıcak olarak bekletmeden servis edin.