Peynirli Maydanozlu Poğaça Tarifi
Peynirli Maydanozlu Poğaça tarifi: Peynirli Maydanozlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Maydanozlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Peynirli Maydanozlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 200 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 su bardağı un (alabildiği kadar)
İç Harcı İçin:
- 300 gram tuzsuz beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
Peynirli Maydanozlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile yumurtaları birlikte bir kaba alıp iyice karıştırın.
- Ardından yoğurt, kabartma tozu, tuz ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin.
- Hamurun üstünü bir bezle örtüp rahat açabilmek için yarım saat dinlendirin.
- Hamur dinlenirken peyniri çatalla ezin, maydanozları orta karar kıyın ve ikisini karıştırın.
- Dinlenen hamurdan küçük küçük bezeler koparın ve her bezeyi merdane yardımıyla açın.
- Bu noktada biz poğaça kalıbı kullanarak şekil verebilirsiniz.
- Eğer elinizde böyle bir ürün yoksa yuvarlak şekilde açtığınız hamurun ortasına peynirli maydanozlu harcı ekleyip ikiye katlayın ve kenarlarına çatalla bastırın.
- Tepsiye önce yağlı kağıt koyup ardından poğaçaları dizin poğaçaların üzerine ayırdığınız yumurta sarılarını bir fırça yardımıyla sürün ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırına atın.
- Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.. Alt ve üst pişme kontrolü yapıp piştiğinden emin olduğunuzda çıkarabilirsiniz. Afiyet Olsun.