Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Mantarlı Galette Tarifi

Peynirli Mantarlı Galette

Peynirli Mantarlı Galette Tarifi

Peynirli Mantarlı Galette tarifi: Peynirli Mantarlı Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Mantarlı Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Mantarlı Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı un
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı soğuk su

İçi için:

  • 100 gram mantar
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gram ezine koyun peyniri

Peynirli Mantarlı Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Soğuk tereyağını küp küp kesin. Unu, tuzu ve küp küp kestiğiniz tereyağını mutfak robotunuza aktarın.
  • Tereyağı içinde kaybolana kadar karıştırın. Daha sonra derin bir kaba alın ve içine azar azar soğuk suyu ekleyerek toparlamaya başlayın. Hamur toparlanınca streç filme sarın ve 1 saat kadar dolapta dinlendirin.
  • Hamur dinlenirken iç malzemelerini hazırlayın. Peynirleri ve mantarları küp küp kesin.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru dolaptan alın. Eşit büyüklükte iki yağlı kağıdın arasında ince bir hamur elde edene kadar bir merdane yardımıyla açın.
  • Pişirme kağıdının üzerine alın ve kenarlarını içe doğru katlayın. Orta kısmına önce küp küp kesilmiş ezine peynirleri, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Son olarak önceden hazırladığınız mantarları ekleyin.
  • Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında kenarları kızarıp, peynirler eriyene kadar pişirin. Pişen galettenizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Peynirli Mantarlı Galette tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığınız galette hamurunun dinlenme süresi arttıkça kıtırlığı da artacaktır. Bu yüzden imkanınız varsa daha uzun süre bekletin. Mutfak robotunuz yoksa tereyağını unlu karışıma parmak uçlarınızla yedirebilirsiniz. Mantarlarınızı kullanmadan hemen önce hazırlayın. Kararmalarını engellemiş olursunuz.

Peynirli Mantarlı Galette tarifi için servis önerisi

Üzerine zeytinyağı, taze çekilmiş karabiber ve taze fesleğen ekleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025