Peynirli Macır Böreği Tarifi
Peynirli Macır Böreği tarifi: Peynirli Macır Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Macır Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Peynirli Macır Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Harcı İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı mısır unu
- 1/2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 kilogram pırasa (doğranmış)
- 1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı susam
Peynirli Macır Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın. Geniş bir karıştırma kasesinin içerisine yumurta, sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırın.
- Üzerine mısır unu, un, kabartma tozu, toz şeker, tuz ve karabiberi de ekleyip homojen bir karışım elde edene dek karıştırın.
- Harcın içerisine doğranmış pırasaları ekleyin.
- Ufalanmış beyaz peynir ve kaşar peynirini de ilave edip güzelce karıştırın.
- Yağlanmış borcama hazırladığınız harcı dökün. Üzerine pul biber ve susam serpiştirip 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
- Piştikten sonra oda sıcaklığında bekletin ve dilimleyip sevdiklerinizle paylaşın, afiyet olsun!