Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Lahmacun Tarifi

Peynirli Lahmacun

Peynirli Lahmacun Tarifi

Peynirli Lahmacun tarifi: Peynirli Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Lahmacun nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2,5 su bardağı tam buğday unu
  • 3/4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 adet küçük boy soğan
  • 300 gram lor peyniri (ya da az yağlı beyaz peynir)
  • 2 dal biberiye
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hamuru yağlamak için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Peynirli Lahmacun tarifi nasıl yapılır?

  • Unu bir karıştırma kabının içine alın. Ortasına suyu ilave edin. Suyun içine tuzu ekleyerek çözdürün ve yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha un ve su ilavesinde bulunun. Ununuza göre su miktarı farklılaşabilir. Streç filmle kapatıp oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
  • O sırada iç harcını hazırlayın. Bir kaseye peynir, ince doğranmış soğan ve maydanoz ve iç harcı için gerekli diğer malzemeleri alın.
  • Güzelce elinizle ya da bir kaşıkla karıştırın. Bol zeytinyağlı bir iç harcınız olacak.
  • Hamuru silindir şekline getirin. Üzerini ve altını da hafifçe unlayın.
  • 6 eşit bezeye bölün. Bezelerinizi içe doğru katlayarak yuvarlayın.
  • Bezelerinizi tavanızın büyüklüğünde merdane yardımıyla açın. Üzerlerini hafifçe zeytinyağı sürün.
  • Harcın bir kısmını hamurlarınızın üzerine, kenarlardan pay bırakacak şekilde yayın. Ardından hafif un serptiğiniz ve ısıttığınız tavanıza aktarın. Kapağını kapatarak kısık ateşte her bir lahmacunu 7-8 dakika kadar pişmeye bırakın.
  • Tüm lahmacunlara aynı işlemi uygulayın. Birini pişirirken diğerlerinin kurumaması için üzerini bezle örtün. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Peynirli Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuz ele yapışmayan, tok kıvamlı bir hamur olacak. Mutlaka oda sıcaklığında hamurunuzu dinlendirin. Dilerseniz tarifimizi beyaz unla da deneyebilirsiniz. Hamuru olabildiğince ince bir şekilde açmaya çalışın. Harcı her yerine eşit şekilde yayın. Pişirmeden önce tavanızı iyice ısıtın, pişirirken kısık ateşte, üzerini kapakla kapatarak pişirin. Biri pişerken diğerlerinin kurumaması için lahmacunlarınızın üzerini mutlaka bir bez ya da kağıt havlu ile kapatın.

Peynirli Lahmacun tarifi için servis önerisi

Yanında turşu, sumaklı soğan, söğüş domates ve salatalık, bolca da yeşillik nefis olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025