Peynirli Kırpık Börek Tarifi
Peynirli Kırpık Börek tarifi: Peynirli Kırpık Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Kırpık Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Peynirli Kırpık Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
Peynirli Kırpık Börek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaseye sos için belirtilen tüm malzemeleri alarak karıştırın.
- Yufkaları küçük parçalar şeklinde kopararak bir tabağa yerleştirin. Böreği pişireceğiniz tavayı tereyağ ile yağlayın.
- Küçük parçalara ayırdığınız yufkalardan birini sosun içerisine alın.
- Sonra bir süzgeç yardımıyla suyunu süzerek tavaya yerleştirin.
- Soslu kırpık yufkaların üzerine rendelenmiş kaşarı ya da beyaz peyniri güzelce yayın.Diğer yufkayı da sosa bulayıp süzgeç yardımıyla suyunu süzün ve kaşarların üzerine yaydıktan sonra üzerine bastırarak düzleştirin.
- Tavanın kapağını kapatak ocakta orta ateşte kontrollü bir şekilde pişirin.
- Böreğin alt tarafı kızarınca büyük bir tabak yardımıyla tersini çevirin ve diğer tarafını pişirin.
- Her iki tarafı da güzelce kızarınca sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!