Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Kırpık Börek Tarifi

Peynirli Kırpık Börek

Peynirli Kırpık Börek Tarifi

Peynirli Kırpık Börek tarifi: Peynirli Kırpık Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Kırpık Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Kırpık Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yufka

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)

Peynirli Kırpık Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaseye sos için belirtilen tüm malzemeleri alarak karıştırın.
  • Yufkaları küçük parçalar şeklinde kopararak bir tabağa yerleştirin. Böreği pişireceğiniz tavayı tereyağ ile yağlayın.
  • Küçük parçalara ayırdığınız yufkalardan birini sosun içerisine alın.
  • Sonra bir süzgeç yardımıyla suyunu süzerek tavaya yerleştirin.
  • Soslu kırpık yufkaların üzerine rendelenmiş kaşarı ya da beyaz peyniri güzelce yayın.Diğer yufkayı da sosa bulayıp süzgeç yardımıyla suyunu süzün ve kaşarların üzerine yaydıktan sonra üzerine bastırarak düzleştirin.
  • Tavanın kapağını kapatak ocakta orta ateşte kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Böreğin alt tarafı kızarınca büyük bir tabak yardımıyla tersini çevirin ve diğer tarafını pişirin.
  • Her iki tarafı da güzelce kızarınca sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025