Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı Tarifi
Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı tarifi: Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kuru Meyve Hoşafı İçin:
- 150 gram çekirdeksiz kuru erik
- 100 gram kuru kayısı
- 50 gram kuru üzüm
- 8 su bardağı su
- 1/2 su bardağı toz şeker
Köz Biberli Salata İçin:
- 3 adet domates
- 3 adet salatalık
- 4 adet közlenmiş sivri biber
- 8-10 adet çekirdeksiz siyah zeytin
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 50 gram çökelek (tuzlu)
Peynirli Kalem Börek İçin:
- 1 paket simit sarayı donuk peynirli çıtır kalem börek
Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı tarifi nasıl yapılır?
- 3 su bardağı su ve kuru meyveleri kaynatın.
- Kaynayan suyu süzün ve 5 su bardağı su daha ilave edin.
- Su kaynayınca toz şekeri ilave edip meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin.
- Meyveler yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı tarifinin püf noktası nedir?
Salata için tuzlu çökelek kullanırsanız ekstra tuz ilave etmenize gerek yoktur.