Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı Tarifi

Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı

Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı Tarifi

Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı tarifi: Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kuru Meyve Hoşafı İçin:

  • 150 gram çekirdeksiz kuru erik
  • 100 gram kuru kayısı
  • 50 gram kuru üzüm
  • 8 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı toz şeker

Köz Biberli Salata İçin:

  • 3 adet domates
  • 3 adet salatalık
  • 4 adet közlenmiş sivri biber
  • 8-10 adet çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 50 gram çökelek (tuzlu)

Peynirli Kalem Börek İçin:

  • 1 paket simit sarayı donuk peynirli çıtır kalem börek

Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı tarifi nasıl yapılır?

  • 3 su bardağı su ve kuru meyveleri kaynatın.
  • Kaynayan suyu süzün ve 5 su bardağı su daha ilave edin.
  • Su kaynayınca toz şekeri ilave edip meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin.
  • Meyveler yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Peynirli Kalem Börek & Kuru Meyve Hoşafı tarifinin püf noktası nedir?

Salata için tuzlu çökelek kullanırsanız ekstra tuz ilave etmenize gerek yoktur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025