Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Peynirli Kabaklı Kek Tarifi

Peynirli Kabaklı Kek

Peynirli Kabaklı Kek Tarifi

Peynirli Kabaklı Kek tarifi: Peynirli Kabaklı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Kabaklı Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Peynirli Kabaklı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 adet kabak
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1,5 çay kaşığı çörek otu
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 demet doğranmış dereotu

Peynirli Kabaklı Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, yoğurt ve eritilmiş tereyağını bir kapta güzelce çırpın. Hazırladığınız bu karışımdan, 2 yemek kaşığı kadarını bir kaba ayırın, daha sonra üstüne sürmek için kullanacağız.
  • Karışıma unu ekleyin, kabağı ince ince rendeleyin ve ilave edin. Beyaz peyniri ufalayarak karışıma ekleyin.
  • Çörek otu, karbonat, tuz ve ince doğranmış dereotunu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız kek karışımını, yağladığınız bir fırın kabına boşaltın ve ayırdığınız karışımı da bir fırça yardımıyla üstüne sürün.
  • En üste biraz daha çörek otu serpin ve önceden ısıttığınız 170 derece fırında, üstü kızarana dek yaklaşık 50 dakika boyunca pişirin.
  • Ilık olarak servis edin.

Peynirli Kabaklı Kek tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz içerisine lor peyniri, dereotu yerine de maydanoz ilave edebilirsiniz. Tereyağı kullanmak istemezseniz zeytinyağı kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025