Peynirli Kabaklı Kek Tarifi
Peynirli Kabaklı Kek tarifi: Peynirli Kabaklı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli Kabaklı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Peynirli Kabaklı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 adet kabak
- 100 gram beyaz peynir
- 1,5 çay kaşığı çörek otu
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 1/2 demet doğranmış dereotu
Peynirli Kabaklı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, yoğurt ve eritilmiş tereyağını bir kapta güzelce çırpın. Hazırladığınız bu karışımdan, 2 yemek kaşığı kadarını bir kaba ayırın, daha sonra üstüne sürmek için kullanacağız.
- Karışıma unu ekleyin, kabağı ince ince rendeleyin ve ilave edin. Beyaz peyniri ufalayarak karışıma ekleyin.
- Çörek otu, karbonat, tuz ve ince doğranmış dereotunu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız kek karışımını, yağladığınız bir fırın kabına boşaltın ve ayırdığınız karışımı da bir fırça yardımıyla üstüne sürün.
- En üste biraz daha çörek otu serpin ve önceden ısıttığınız 170 derece fırında, üstü kızarana dek yaklaşık 50 dakika boyunca pişirin.
- Ilık olarak servis edin.
Peynirli Kabaklı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz içerisine lor peyniri, dereotu yerine de maydanoz ilave edebilirsiniz. Tereyağı kullanmak istemezseniz zeytinyağı kullanabilirsiniz.