Peynirli İrmikli Puf Tarifi
Peynirli İrmikli Puf tarifi: Peynirli İrmikli Puf için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli İrmikli Puf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Peynirli İrmikli Puf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı irmik
- 300 gram taze kaşar peyniri
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
- 6 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Peynirli İrmikli Puf tarifi nasıl yapılır?
- Suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca içerisine biraz tuz ve irmiği ilave edin.
- Tahta bir kaşıkla ara ara karıştırarak orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişirme süresinin sonunda tencereyi ateşten alın ve içerisine beyaz peynir ile tereyağını ilave edip, tereyağı eriyene dek karıştırın.
- 6 adet ısıya dayanıklı mini fırın kabının kenarlarını ve dibini yağlayın.
- Bayat ekmek kırıntılarını kapların diplerine serpiştirin.
- Hazırladığınız irmikli karışımın ½ su bardağı kadarını bir kenara ayırın ve kalan karışımı kaplara paylaştırın.
- Bir kaşık yardımıyla kaplara paylaştırdığınız irmik karışımının ortasını çukurlaştırıp, kabın kenarlarına yaslayın.
- Kaşar peynirini küçük küpler halinde doğrayın ve kaplara paylaştırın.
- Üstlerine birer yumurta sarısı koyun ve ayırdığınız irmikli karışımla üstlerini kapatın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri hafifçe kızarana dek yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Fırından çıkarttığınız kalıpları ters çevirerek irmikli pufları kalıplardan çıkartın ve ılık olarak servis edin.
Peynirli İrmikli Puf tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz lezzetlendirmek için et suyu da tercih edebilirsiniz.