Peynirli İrmik Helvası Tarifi
Peynirli İrmik Helvası tarifi: Peynirli İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Peynirli İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Peynirli İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 300 gram künefe peyniri
Üzeri için:
- 1/2 çay bardağı çam fıstığı
Peynirli İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Su ve şekeri bir tencereye alın kaynamaya bırakın, bu helvanızın şerbeti olacak. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 5 dakika daha kaynatn ve altını kapatın.
- Şerbet kaynarken; yapışmaz tabanlı bir tencereye tereyağını alın ve tereyağı erir erimez içerisine irmiği ilave edin.
- İrmikleri sürekli karıştırarak, rengi hafifçe değişene dek yaklaşık 8 dakika kavurun.
- Hazırladığınız şerbeti, kavrulmuş olan irmiklere yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin ve irmikler tüm şerbeti çekene dek karıştırmaya devam edin.
- Rendelediğiniz künefe peynirini helvanın üstüne ekleyin ve 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Tencerenin kapağını da kapatın ve mutfak örtüleriyle tencerenizi güzelce sarıp, sarmalayın. Bu şekilde içerisindeki peynir, tamamen erimiş olacak.
- Bu sırada, yapışmaz tabanlı bir tavayı ocakta güzelce ısıtın ve içine çam fıstıklarını ekleyin. Fıstıkların rengi değişene dek kavurun ve ocağın altını kapatın.
- Sarmaladığınız tencereyi yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra, açın ve peynirli irmik helvanızı bir servis tabağına alın, üstünü kavurduğunuz çam fıstıkları ile süsleyerek sıcak sıcak servis edin.
Peynirli İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Eğer künefe peyniri bulamazsanız, tuzsuz beyaz peyniri bir gece boyunca suda beklettikten sonra aynı ölçülerde kullanabilirsiniz.